Vijesti

Sony je podebljao svoj udio u vlasništvu From Softwarea, kreatora Elden Ringa

Početkom prošle godine, i prije nego što je Elden Ring postao prodajno i kvalitativno najveće iznenađenje aktualne generacije konzola, Sony je ušao u vlasničku strukturu vlasnika From Softwarea. A sada ju je dodatno podebljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine kupio je 1,9% udjela u Kadokawi, kompaniji koja je vlasnik From Softwarea. A sada je dokapitalizacijom stigao do 14.1% njegove ukupne vrijednosti. U istom valu dokapitalizacije novac je uložio i kineski izdavački div Tencent, koji postaje veći dioničar i od samog Sonyja sa 16,3%.

Reuters navodi kako je Kadokawa prodajom udjela prikupio 263 milijuna dolara, nakon čega u njegovom vlasništvu ostaje upravljačkih 69,66% dionica. Čelnici Kadokawe poručuju kako će financijska injekcija doprinijeti dodatnom rastu From Softwarea, a u konačnici rezultirati novim, kvalitetnijim naslovima i digitalnim svjetovima.

I dok jačanje partnerstva ovog tipa gotovo pa garantira da će naredne Fromove igre nastaviti izlaziti na PS5, te eliminira bilo kakvu mogućnosti Xbox ekskluzivnosti, ne jamči ekskluzivnost za PlayStation konzole. Naredni Fromovi naslovi sigurno ostaju multiplatform.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano