Vijesti

Rusi više ne mogu kupiti ekspanziju za Horizon Forbidden West. A “kažnjava” ih i Starfield

Prošlo je više od godinu dana od početka nove ruske agresije na Ukrajinu. Kada je sve krenulo, globalne kompanije povukle su ili ograničile poslovanja u zemlji napadača, a premda vlada dojam kako sankcije kopne, barem što se tiče gaming industrije to nije slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako u kratkom vremenu imamo dva velika primjera u korist toj tezi. Kako je primijetio jedan korisnik na Redditu, ruski PS Store je uklonio Burning Shores ekspanziju za Horizon Forbidden West sa svojih stranica, a kupcima koji su je prednaručili vratio je novac.

Međutim, sama činjenica da PS Store, očito, još uvijek funkcionira u Rusiji oprečna je s informacijama o kojima smo pisali prošle godine. Naime, tada je Sony najavio obustavu poslovanja u Rusiji, neki ruski građani su čak pokrenuli i tužbu, međutim, koliko god tražili, ne uspijevamo pronaći kada i kako se Store “vratio”.

PS Store u Rusiji ipak radi. U nekom obliku

U kakvom god obliku bio, izgleda da ruski igrači mogu kupovati igre sa Storea isključivo ako im je ostalo valute u PSN walletu. Premda sankcije ne sprječavaju tamošnje igrače da kupuju igre u drugim regijama, a i uvoz igara cvjeta, svjedoče Rusi na Redditu.

I dok, sankcijama unatoč, brojne igre čak još uvijek dobivaju sinkronizaciju i prijevode na ruski jezik, to neće biti slučaj sa Starfieldom. Naime, kako primjećuje PCGamesN, u Steamovoj bazi za igru uklonjena je podrška za ruski jezik. Zanimljivo, druga Bethesdina igra, Redfall, još uvijek ima rusku lokalizaciju. Ni Microsoft ni Bethesda zasad još nisu službeno komentirali zbivanja.

Inače, ekspanzija za Horizon Forbidden West izlazi u srijedu 19. 4., a Starfield je zakazan za 5. 9., prije kojeg će 11. 6. uslijediti konačno otkrivanje igre na velikoj Microsoftovoj prezentaciji igara.

Igra

Povezano