Vijesti

Rusija je povela zabranu promoviranja LGBT-a u igrama

Rusija želi zabraniti LGBT u igrama, pisali smo prošli mjesec i nismo vjerovali, a sada se obistinilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Putin potpisao je proširenje zakona iz 2013. kojim se službeno zabranjuje “propaganda netradicionalnih seksualnih odnosa”. Vrijedi to za sve medije, za sve koji odluče pozitivno prikazati LGBT osobe, bilo u filmovima, serijama, knjigama ili… igrama. Vrijedi to i za sve dobne skupine, a ne kao dosad, samo za maloljetnike.

Pojedinci koji prekrše nove odredbe zakona mogu dobiti kaznu do 400 tisuća rubalja, odnosno preko 45 tisuća kuna. Astronomska je to kazna za zemlju koja ima standard niži od Hrvatske. Međutim, organizacije će se tretirati još strože, točnije – 12 puta strože. S kaznom do čak 5 milijuna rubalja.

Što im točno smeta?

Rusi su i definirali što točno više nije poželjno. “Nametanje informacija s ciljem pozitivnih iskrivljenih pogleda na destruktivnu pojavu”, navodi se. Yaka Lentratova iz Državne dume navodi desetke videoigara koje u ovom trenutku krše zakon.

“Djetetu koje igra ove igre pokušavaju netradicionalne vrijednosti prikazati kao nešto privlačno”, a zatim nabraja – Assassin’s Creed, Assassin’s Creed: Brotherhood, Assassin’s Creed: Rogue, Assassin’s Creed: Syndicate, Assassin’s Creed Odyssey, Borderlands, Divinity: Original Sin 2, Dragon Age: Origins, Dragon Age: Inquisition, Life Is Strange, The Last of Us, The Last of Us: Part 2, Fallout, Apex Legends, RimWorld, Overwatch…

Podrži FFA i riješi se reklama

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS