Vijesti

Sada je i službeno: Remasterirani Alan Wake stiže na konzole i PC u 4K

“Ne možemo vam dovoljno zahvaliti za ljubav i podršku koju ste nam pružili posljednjih 11 godina, ali možemo pokušati”, poručio je Sam Lake iz Remedyja, a zatim potvrdio glasine. Stiže remasterirani Alan Wake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Remaster stiže jer ste to vi tražili”, nastavlja dalje, a zatim objašnjava kako se radi o identičnom iskustvu poput onoga iz 2010., ali s unaprijeđenim vizualima u 4K rezoluciji i prerađenim cinematičnim sekvencama.

Podsjećamo, bit će ovo prvi put da će Alan Wake izaći na nekoj PlayStation konzoli. 2010. je obilježio godinu, a zatim i generaciju kao Xbox 360 konzolaška ekskluziva.

Remaster je logični ishod konačnog otkupljivanja prava na Alan Wake koja je Remedy otkupio od Microsofta još 2019. godine. Već duže vrijeme se šuška kako je u razvoju i Alan Wake 2, a remaster bi svakako bio dobar uvod u nastavak.

Kad ćemo ga igrati? Ulogu izdavača preuzeo je Epic Games, a remaster zasad ima okvirni datum izlaska “na jesen”, što znači da nećemo čekati duže od 2-3 mjeseca. A Alan Wake 2 ili neku drugu Remedyjevu AAA igru najranije ćemo igrati krajem 2022., a vjerojatnije negdje tokom 2023.

Igra

Povezano