Vijesti

Sada unutar Fortnitea možete raditi vlastite igre i zaraditi na tome

Vrijednost Robloxa kao platforme za izradu i distribuciju tom mediju prigodnih igara, na današnji dan vrijedi preko 23 milijardi dolara. Epic Games sada je stvorio konkretnog protivnika ovom dijelu gaming industrije koji očito ima jako puno prostora za rast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Fortnite je dobio tzv. Unreal Editor, odnosno pojednostavljeni kreator igara s odlikama Unreal Enginea. Zainteresirani kreatori, napredniji i oni bez iskustva, mogu dizajnirati i objavljivati vlastite igre ili manja iskustva unutar Fortnitea. Čak i ako ne znate ništa o programiranju, možete se igrati s dostupnim alatima kao pravi developeri. Ako ste ikada sanjali o stvaranju vlastite igre, ovo bi mogao biti dobar prvi korak.

Unreal Editor pogodan je i za rad u timovima, a najpopularnije kreatori moći će zaraditi ozbiljan novac. Naime, Epic će svakog mjeseca izdvojiti 40% ukupne zarade s Item Shopa te ih preusmjeriti upravo kreatorima Fortnite igara, koji će svoj udio dobiti proporcionalno s popularnosti i uspješnosti.

Zainteresirani kreatori potom mogu potpuno besplatno plasirati svoje igre i nivoe direktno u Fortnite,

U Fortniteu možete već sada zaigrati neke od prvih igara poput Forest Guardiana, The Space Insidea i Deserted: Dominationa. Oni su pokazatelj za što je Fortniteov kreator sposoban, a Epic će u budućnosti postepeno uvoditi ostale alate Unreal Enginea 5.

Igra

Povezano