Vijesti

Samo 12 preprodavača zaradilo je preko 8,5 MILIJUNA kuna na preprodaji PS5

Nestašicu PS5 konzola pripisali smo nevjerojatnoj globalnoj potražnji, međutim, ono što je svima jasno je kako su veliku ulogu u kreiranju tržišta napravili preprodavači, a posebno oni inovativniji s hordama botova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Business Insider razgovarao je s jednom takvom grupom preprodavača iz Engleske. Grupa imena Crep Chief Notify pohvalila se kako su botovima uspjeli samo u Engleskoj kupiti preko 3500 PS5 konzola.

“Kada znaš unaprijed na kojim stranicama će se prodavati, lakše je napraviti bota koji će kupovati za tebe”, kaže u razgovoru voditelj grupe preprodavača koja ima samo 12 članova te čitavu mrežu ljudi koja konzole preprodaje po oglasnicima.

U manje od 24 sata članovi grupe zaradili su preko milijun funti na preprodaji konzola što je oko 8.5 milijuna kuna. Međutim, grupa nije fokusirana samo na next-gen konzole. Ako im platite, za vas će upogoniti botove za bilo koji proizvod, a kupnja bilo čega (ako se prodaje online) je zagarantirana.

Ovo nije jedina takva grupa na internetu. Kako kažu u razgovoru za Business Insider, nadmeću se s drugim grupama tko će upecati više. Tzv. ‘skalperi’ ove godine su gotovo uništili prodaju nove generacije RTX generacije grafičkih kartica budući da je njihov broj u prvom valu bio iznimno ograničen. A sada to rade i s novom generacijom AMD-ovih grafičkih kartica.

Neminovna je temeljita promjena načina funkcioniranja online trgovina.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano