Vijesti

Samo jedna SP igra u povijesti Steama bila je igranija od Hogwarts Legacyja

Unatoč kontroverzama koje su okružile Hogwarts Legacy zbog transfobnih stavova J.K. Rowling, igra je apsolutni hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Twitchu je Hogwarts Legacy po broju gledatelja najgledanija SP igra svih vremena, a na Steamu također trendira. Tokom vikenda ovaj haripoterovski akcijski RPG u jednom trenutku dosegnuo je 873,3 tisuće istovremeno aktivnih igrača, što ga čini drugim najpopularnijim naslovom za jednog igrača uopće na toj platformi.

Rekorder je Cyberpunk 2077 koji je bugovima i tehničkim poteškoćama unatoč ostao na vrhu prestižne ljestvice. Cyberpunku je pripomogao i blagdanski period izlaska, međutim, bespredmetno je uopće uspoređivati ova dva naslova. Oba su golemi hitovi.

Također je bespredmetno, ali Hogwarts Legacy je zgodno usporediti s Elden Ringom, velikim igraćim hitom iz istog perioda prošle godine. U Ujedinjenom Kraljevstvu Hogwarts Legacy imao je 80% bolju prodaju u prvom tjednu. Što se tiče Steama, Elden Ring je svoj vrhunac ostvario dva tjedna nakon izlaska s istovremenih 953,4 tisuće aktivnih igrača, međutim, njega nismo svrstali u istu kategoriju SP naslova budući da ima online multiplayer elemente.

Kada već uspoređujemo, Cyberpunk 2077 zaustavio se na 20-ak milijuna, a Elden Ring na blizu 18 milijuna prodanih kopija. Sličan prodajni rezultat tako se smiješi i Avalanche Softwareu koji će, sasvim je izgledno, od Warner Brosa dobiti priliku raditi na nastavku Hogwarts Legacyja.

Igra

Povezano