Vijesti

Šef PlayStationa o Game Passu: “Očekivao sam više pretplatnika s obzirom na ulaganja”

Djelom Microsoftovog suđenja s američkim FTC-om isplivao je dokument koji otkriva razgovor jedne grupe investitora i Jima Ryana iz veljače 2022. Microsoftu je ključnom smatrao izjavu gdje šef PlayStationa navodi kako akvizicija Activision Blizzarda neće dovesti do povlačenja njegovih igara s PlayStationa, međutim, ima tu još mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investitori su tada bili pod dojmom kako Game Pass model ne funkcionira, a na iznenađenje apsolutno nikoga, skepsu je podijelio i Jim Ryan. Model očito ne funkcionira, smatrao je tada, kao i danas, a glavni argument toj tezi je potreba Microsofta da radi velike akvizicije razvojnih studija i izdavača.

“Ne sviđa se nikome”

“S velikom sigurnošću mogu reći da je Microsoft pokušao (op.a., s izvornim katalogom igara) i nije uspio. To ih je nagnalo na velike akvizicije. Pričao sam sa svim velikim izdavačima i svima im je zajedničko to da im se ne sviđa Game Pass. Destruktivan je za vrijednost igara, ne samo za pojedinačne naslove, već i na razini industrije”, odgovorio je investitorima.

Također, Ryan je iznenađen brojem pretplatnika, za kojeg je očekivao da će biti puno veći s obzirom na količinu uloženog novca. “Siguran sam da svatko ima svoj stav, ali osobno sam očekivao veći broj s obzirom na sav novac koji su potrošili. Mi imamo blizu 50 milijuna PS+ pretplatnika i s te strane vjerujem da imamo smisleniju pretplatu.”

Podsjećamo, razgovor s investitorima vodio se prije najave i uvođenja PS+ Extre i Premiuma, Sonyjevih pretplatničkih usluga sličnih Game Passu.

Povezano