Vijesti

Šef PlayStationa pravo na pobačaj usporedio s mačkama i psima, zaposlenici se naljutili

Slično kao što Hrvatsku ovih dana potresa odluka nadležnih tijela da ženi ne dopusti pobačaj već teško bolesnog djeteta u maternici, tako i Ameriku potresa sasvim realna mogućnost da republikanci na neki način zabrane pobačaje u najrazvijenijoj zemlji svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovo vrijeme prije dvije godine velikim tvrtkama i njihovim čelnicima bilo je bitno javno podržati “Black Life Matter” pokret, a sada je i ova kontroverza prepoznata kao idealna prilika za podizanje PR-a. Nju je jedva dočekao i šef PlayStationa Jim Ryan koji je, u želji da ne uvrijedi i onu drugu stranu, sastavio email koji je uvrijedio baš sve.

Kako javlja Bloomberg koji je dobio uvid u sadržaj internog emaila, Jim Ryan je, izbjegavajući iznijeti jasan stav, pozvao zaposlenike na međusobno razumijevanje i poštovanje. “Mi i naši korisnici smo raznoliki, imamo različita stajališta, dužni smo poštivati razlike u mišljenjima jedni prema drugima i milijunima PlayStation igrača”, napisao je. Kaže da poštovanje ujedno ne znači i slaganje s nekim, pri čemu je vjerojatno pokušao pomiriti dvije strane oko ove polarizirajuće teme. Očito su i PlayStationovi zaposlenici podijeljeni.

PR katastrofa

Nakon toga je, u želji da email završi u vedrijem tonu, nastavio pisati o svoje dvije mačke, njihovom prvom rođendanu, tortama koje su dobile, njihovom predenju, a priču je zaključio željom da družini pridoda psa. “Psi su čovjekov najbolji prijatelj, ne grizu, znaju gdje im je mjesto i tjeraju provalnike”, zaključio je email kojeg bismo voljeli pročitati više nego išta na svijetu.

U internom razgovoru jedan od zaposlenika napisao je kako nikada nije bio više uvrijeđen zbog rođendana mačke, a mnogi su se izjasnili kako osjećaj kao da se njihova prava ne poštuje i banalizira.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano