Vijesti

Šef Stadie napustio je Google

Nastavlja se burna godina za Stadiu, još uvijek najveći i najnapredniji servis za streamanje igara iz oblaka. Google je ranije ove godine zatvorio sve vlastite interne studije i odlučio se posvetiti 3rd party igrama, a sada ih napušta šef John Justice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravedni John je na mjesto pozicije product heada stigao početkom 2019. i zaslužan je za uvođenje brojnih manjih i većih mogućnosti poput tražilice, sortiranja igara, dijeljenja ekrana, state sharea, crowd igranja i sličnih.

Odlazak John Justicea potvrdio je za 9to5 Google direktno, ali bez otkrivanja pojedinosti razlaza. “Želimo mu puno sreće u nastavku karijere”, jedino je što se uspjelo izvući iz Googlea.

Cyberpunk je pokazao da Stadia može imati budućnost

Da može biti jako dobra platforma za igranje igara iz oblaka Google je pokazao s portom Cyberpunka 2077. Mjesecima je Stadia bila možda i najbolja platforma za igranje Cyberpunka – relativno jeftina i hardverski sposobnija od baznih PS4 i XONE, a igra se generalno gledajući jako dobro izvodila.

Google je poznat po ubijanju vlastitih servisa, a neizvjesna budućnost ujedno je i najveća prepreka ozbiljnijim igračima da svoju karijeru nastave tamo. Gašenje vlastitih studija, a sada i odlazak šefa platforme budi dodatne sumnje u ozbiljnost kompanije…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano