Vijesti

Šef Take-Two o GTA 6: Težimo savršenstvu

Iza Take-Two je još jedan lošiji kvartal u kojem je nastavio bilježiti gubitke, ali i manje prihode. Nakon velike investicije u mobilnog giganta Zyngu, jedan od najvećih izdavača još uvijek je u svojevrsnoj konsolidaciji, ali uoči izlaska GTA 6 to nimalo ne zabrinjava ulagače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 3% manjim prihodima i gubitkom od 91,6 milijuna dolara u kvartalu zaključenom posljednjim danom 2023., nekako je za to najviše kriv lošiji no inače rezultat prodaje ovogodišnje NBA 2K igre. Ali šef Strauss Zelnick je zadovoljan. “Ovo je i dalje najbolje prodavan sportski naslov u Sjevernoj Americi”, poručio je za GamesIndustry.biz.

Dodaje kako je slabija prodaja unutar kvartala isključivo “vremenski problem”, NBA 2K24 bilježi slične rezultate i na kraju životnog vijeka bit će tu negdje, uz bolje projekcije za iduću godinu. Svejedno, tvrdi Zelnick, bit će “robusnijih” rezova, ali ne i otpuštanja.

GTA i RDR nastavljaju “nositi” T2

S druge strane, GTA 5 s dosegnutih 195 milijuna prodanih primjeraka zajedno s Red Dead Redemptionom 2 nastavlja nositi Take-Two, a sve će se zaboraviti jednom kada izađe GTA 6. “Težimo savršenstvu, i kada sve bude kako treba, to je vrijeme za izlazak igre” kaže za najočekivaniju igru svih vremena.

“Vrijeme” čini se neće biti do posljednjeg dana ožujka iduće godine, kada za Take-Two završava poslovna godina, ukazuju financijske projekcije. Naime, Take-Two je za tu poslovnu godinu smanjio projekcije s osam na sedam milijardi dolara zarade, što ukazuje kako GTA 6 vrlo vjerojatno nećemo igrati prije travnja 2025.

Međutim, kako otkriva i datum s konca prvog trailera, 2025. godina je i dalje “ta godina”.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano