Vijesti

Šef Valvea hvali Microsoft: “Ne moramo potpisati ugovor za Call of Duty”

Kako bi regulatorne agencije uvjerio da mu dopuste akviziciju Activision Blizzarda, Microsoft je s Nintendom i Valveom dogovorio 10 godina Call of Dutyja na njihovim platformama. Međutim, ako pitate Gabea Newella, ugovor ne trebaju potpisivati. Čelnik Steama apsolutno vjeruje Microsoftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sretni smo što Microsoft želi nastaviti koristiti Steam kako bi posluživao fanove Call of Dutya nakon što se završi akvizicija Activisiona. Microsoft je već dugo na Steamu i to shvaćamo kao signal da je zadovoljan što su igrači prihvatili ovo i naš rad. Naš je posao nastaviti s izgradnjom vrijednih značajki ne samo za Microsoft, već i za sve korisnike i partnere Steama”, GabeN je komentirao za Kotaku.

Dodaje da je Microsoft poslao nacrte dugoročnog ugovora, ali što se njega tiče, nije mu ni potreban. Iz nekoliko razloga. Citiramo:

  1. Steam nije za to da se bilo koji partner obvezuje izdavati igre na njihovoj platformi
  2. Phil Spencer je uvijek ispunio ono što je obećao
  3. Microsoft sigurno ima puno motiva da ostane na svim platformama

Dakle, Steam vjerojatno neće potpisati ugovor s Microsoftom. Smatra da mu to ne treba. Izgleda da akvizicija Activision Blizzarda ne smeta nikome osim Sonyju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano