Vijesti

Šef Xboxa je bocnuo PlayStation: “Izdaju igre na PC-ju godinama nakon izlaska, pa im je još jednom naplate”

Microsoft je snažno pozicionirao Game Pass pretplatu kao nešto najbolje što se moglo dogoditi igračima. Sve njihove igre dostupne su od prvog dana Game Pass pretplatnicima. Ne zaboravimo i na Xbox Play Anywhere, odnosno dovoljno je kupiti Microsoftovu ekskluzivu na jednoj platformi da biste je igrali na drugoj bez plaćanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drugi (PlayStation op.a.) donose igre s konzola na PC godinama nakon izlaska. Ne samo da tjeraju ljude da kupe njihov hardver, nego im kasnije naplaćuju istu igru i na PC-ju”, bocnuo je šef Xboxa konkurenciju u razgovoru s medijima uoči E3 prošlog tjedna. Iako nigdje nije spomenuo direktno PlayStation, svima je jasno koga je išlo.

Spencer je kasnije nastavio otkrivati kako su u prethodnoj godini udvostručili prodaju na PC-ju, a potencijal širenja je i dalje ogroman. Da su spremni dodatno zagristi u to ogromno tržište svjedoči i impresivna brojka od čak 41 najavljenog naslova za Game Pass na Xboxu i PC-ju.

Osim na Xboxu i PC-ju, Microsoft će sve svoje igre od prvog dana gurati i na xCloud, po čemu su jedinstveni u gaming industriji. “Jedini smo koji tako rade”, zaključio je šef Xboxa.

Bockanje PlayStationa uslijedilo je i nakon što se Sony odlučio otvarati prema PC-ju. To je napravio prvo s Horizon Zero Dawnom, zatim s Days Goneom, a uskoro se sprema PC port Uncharteda 4 ili čak čitavog serijala. I Phil Spencer je donekle u pravu s bockanjem PlayStationa, ali pitanje je u kolikoj mjeri igrači uopće igraju istu igru na obje platforme. Statistički se radi vjerojatno o mizernim promilima, ali sasvim dovoljnim za postavljanje poante.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano