Vijesti

Šef Xboxa je pisao šefu PlayStationa: “Call of Duty će biti na PlayStationu još nekoliko godina”

Nedugo nakon što je u siječnju najavio kupovinu Activision Blizzarda za 68,7 milijardi dolara, šef Xboxa Phil Spencer pisao je šefu PlayStationa Jimu Ryanu. Želio ga je uvjeriti da će suprotno “tipičnim ugovorima u gaming industriji”, Call of Duty na PlayStationu izlaziti barem nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je prekjučer u prvom krugu prvo veliko regulatorno tijelo, ono u Ujedinjenom Kraljevstvu, odbilo dopustiti spajanje Microsofta i Activision/Blizzarda, šefovi Microsofta brzo su krenuli s PR-om. Prvo se Phil Spencer oglasio na službenom blogu, a potom je pričao s urednicima The Vergea.

“U siječnju smo dali potpisani sporazum Sonyju kako bismo garantirali ostanak Call of Dutyja na PlayStationu najmanje nekoliko godina nakon što istekne ranije potpisani ugovor Sonyja i Activisiona”, otkrio je Spencer. Kaže kako, napravio je nešto što se inače ne radi u gaming industriji.

Regulatori nemaju povjerenja

I dok je Spencer u nekoliko navrata javno tvrdio kako će Call of Duty ostati na PlayStationu, zapravo to nije potpuno istina, jer šefu PlayStationa privatno je komunicirao tek “nekoliko godina”.

Nakon takve komunikacije, danas je upravo Sony najveći protivnik dosad neviđenog spajanja u gaming industriji. Tako i regulatorno tijelo u UK pravda negativnu odluku uz bojazan da će izostanak Call of Dutyja s PlayStationa utjecati na njegovo značajno slabljenje.

S druge strane, poruke koje odašilje vodstvo Microsofta sugeriraju da ne žele odustati od dvije stvari. Od instantnog uvrštavanja Call of Dutyja na Game Pass, a zatim i nakon nekoliko godina od potpunog uklanjanja Call of Dutyja s PlayStationa. Kao što je već napravio s Bethesdinim naslovima. Kada bi pristao na ta dva ustupka, Microsoftu bi se vjerojatno dozvolilo spajanje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano