Vijesti

Šef Xboxa obećava nikad jaču postavu igara u 2023., a sa Series S konzolom jako je zadovoljan: “Većina kupaca su novi Xbox igrači”

Šef Xboxa Phil Spencer već nekoliko godina obećava da će ona iduća biti bogata vrhunskim ekskluzivama, međutim, činjenica je da je Microsoft i na ovoj generaciji konzola jako tanak po tom pitanju. Unatoč hrpetini kupljenih studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će se to promijeniti dogodine, ponavlja u intervjuu za Famitsu. Ali prvo o Xboxu u Japanu. Kaže kako mu je to iznimno bitno tržište, prodaja Xbox Series X i S konzola je u porastu u odnosu na prethodne generacije, a i odnosi s japanskim developerima nikad nisu bili bolji.

Pa tako i s Hideo Kojimom, koji za Xbox radi na ekskluzivnom naslovu koji će se oslanjati na gomile hardverskih resursa Microsoftovih Azure servera. “Posjetio sam ga danas i imao sam priliku vidjeti projekt u njegovoj ranoj fazi, jako sam uzbuđen”, optimistično će o Kojimi.

Jako je zadovoljan prodajom, a posebno S verzije konzole, koja za sobom povlači puno novih igrača. “Većina kupaca Xbox Series S su novi igrači na Xbox platformi. Sve više ljudi prvi put doživljava Xbox kroz Series S”, zadovoljan je eksperimentom s jeftinijom next-gen konzolom.

Širenje na druge regije

Na pitanje o Game Passu Spencer kaže da ga želi povećati broj regija u kojima se može koristiti. To posljedično cilja i Hrvatsku te ostale zemlje u okruženju, budući da nas Xbox još uvijek službeno ne priznaje. A mogao bi uskoro, Microsoft Rewards program nedavno je stigao u Hrvatsku, što je svakako naznaka širenja.

A kad će, konačno, igre? Za nedostatak first-party AAA naslova krivi koronu. “Od 2023. pa nadalje, vjerujemo da ćemo uspjeti isporučivati snažnu postavu igara”, tvrdi Spencer. Na pitanje možemo li očekivati snažniju nego ikad postavu igara u 2023., šef Xboxa odgovorio je s jasnih – “da!!!”

Da će 2023. zaista biti najbolja dosad govori i popis sigurnih ili gotovo sigurnih naslova poput Starfielda, Redfalla, Hellbladea 2, Avoweda, Perfect Darka, Forze Motorsport…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano