Vijesti

Šef Xboxa poručuje kako nije vrijeme za snažniji Xbox. “Postoji hrpa drugih stvari koje igre mogu učiniti boljima”

Već smo u trećoj godini nove generacije konzola. Na pragu ulaska u četvrtu, sve se glasnije priča o navodnoj PRO izvedbi PlayStationa 5, međutim, iz suprotnog tabora nema nikakvih indikacija o međugeneracijskom osvježenju. Sada je šef Xboxa Phil Spencer još jednom jasno demantirao bilo kakvu mogućnost novog i snažnijeg Xboxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za IGN, na pitanje o novom Xboxu umanjio je potrebu za generacijsi osvježenjem. Kaže kako su Series X i S tek pri kraju početne faze generacije i još nema potrebe za novim konzolama. “Moramo pustiti developere da se još neko vrijeme navikavaju na trenutni hardver te izvuku najbolje iz njega”, smatra Spencer.

“U smislu fluidnijeg FPS-a i većih rezolucija, promatram što se događa na PC-ju u high-end dijelu i ne radi se uvijek samo o broju piksela. Tu su i nove tehnologije osvjetljenja. Postoji hrpa drugih stvari koje igre mogu učiniti boljima. Kao industrija imamo još puno prostora na tom polju.”

Sve to stiže uoči izlaska Starfielda, čijih 30 FPS-a je razočaralo brojne vlasnike Xbox konzola, posebno jer nisu očekivali tako skoro dostizanje plafona kod first-party ekskluziva. Mnogi se pitaju je li generacija već dosegnula svoj vrhunac. Spencer smatra kako neke nove razvojne prakse i tehnike tek moraju zaživjeti, ali to dolazi od istog onog čovjeka koji je uoči nove generacije obećavao 4K i 60 FPS-a na Series X-u. Kako god bilo, bolji i snažniji Xbox zasad nije na vidiku, a developeri svakako imaju mjesta za daljnje optimizacije.

Povezano