Vijesti

Šef Xboxa: Rast cijena Game Passa je neizbježan

Godinama je tvrdio kako je Game Pass održiv i isplativ za Microsoft, a potom je ranije ove godine podignuo cijene. Cijena Game Passa neće ostati na ovome, sada je poručio šef Xboxa Phil Spencer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iako je glavna premisa pružiti veću vrijednost, mislim da je neizbježno da će cijena rasti u budućnosti”, odgovorio je na upit japanskog Game Watcha o cijenama Game Passa. “Podignuli smo cijene nedavno, ali to smo odlučili nakon dugotrajnog razmatranja. Vjerujemo da je bitno pružiti usluge koje su prepoznate kao dovoljno vrijedne čak i za veću cijenu.”

Novinara je zanimalo hoće li se u budućnosti dogoditi nešto slično što se događa u filmskoj, pa da neke igre ostanu zaključane iza pretplatničke usluge. “Neće”, tvrdi Spencer. “Želimo ponuditi izbor, a Xbox nije samo Game Pass. Pravi uspjeh Xboxa je u tome da što više ljudi igra na Xbox platformi, bilo na Xbox konzolama, bilo na PC-u, u oblaku ili na drugim konzolama. Želim razviti zajednicu koja igra na Xbox platformi, nemam namjeru učiniti išta što bi to ograničilo.”

Dakle, Game Pass je još uvijek na početku, a kako poručuje njegov idejni začetnik, sa svakim porastom cijene bit će još bolji.

Povezano