Vijesti

Šef Xboxa: “Volio bih da je Sony ovdje, nedostaju nam”

Ove godine po prvi u povijesti Sonyja nema na E3 sajmu. Odluku, kojom su iznenadili mnoge, pravdaju da žele isprobati druge načine na koje mogu doći do gamera, ali i strahom kako ususret novoj generaciji konzola nemaju toliko toga za pokazati. Mi se nismo složili s njima, jer za razliku od jednog Microsofta koji na ovoj generaciji konzola ima još samo Gearse 5, Sony ima The Last of Us 2, Ghost of Tsushima, Death Stranding, MediEvil…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, E3 iz naše perspektive zaista više nije isti. Nedostajalo nam je ono iščekivanje njihove prezentacije u 3 ujutro, koju je uživo znalo pratiti i nas 40-50 forumaša. S druge strane, u izostanku najvećeg konkurenta Microsoft je imao veliku priliku poentirati, međutim, na vlastitoj konferenciji od predstavljenih 60 igara, od kojih je bilo 14 ekskluziva, nismo praktički vidjeli ništa gameplaya, a većina od igara bile su, kako ja to volim nazvati, “alibi igre”. Najavu novog Xboxa također ne bismo htjeli ni komentirati, jer osim floskula poput 8k rezolucije u 120 FPS-a (što nećemo doživjeti idućih 10 godina) također nismo dobili ništa konkretno.

Ipak, Microsoft se pokrenuo, kupio je gomilu studija i vrijedno radi na igrama za novi Xbox kojem ekskluziva nebi trebalo nedostajati, a kako ove godine imaju više medijskoga prostora nego inače, čelnici su dobili priliku slati svakojake poruke.

“Neće nas shvatiti ozbiljno”

U gostovanju kod Giant Bomba, šef Xboxa Phil Spencer naglasio je kako je značaj E3-a narušen nedolaskom Sonyja, koji je za sobom povukao i Activision. “Volio bih da je Sony ovdje, E3 nije toliko dobar kad njih nema.”

Spencer je zatim nastavio o tome kako je E3 prava prilika da se gaming u svijetu prikaže kao nešto što nije samo za djecu u podrumima, a bez Sonyja i Activisiona to je puno teže. Tim rečenicama ispalio je svojevrsne otrovne strelice prema Sonyju, pa tek treba vidjeti reakcije njihovih čelnika u narednim danima. Ako ih bude.

Inače, razlog prvirženosti Microsofta E3-u, a istovremeno i napuštanje istog od strane Electronic Artsa, Activisiona i Sonyja, najvećih imena gaming industrije, možda leži u tome što je upravo Phil Spencer u upravnom odboru E3 organizacije, zajedno s Bethesdinim Robertom Altmanom i Straussom Zelnickom iz Take Twoa. Kako se neko vrijeme nagađa, drugi veliki igrači nezadovoljni su vlastitim tretmanom i općenito smjerom kojim sajam napreduje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano