Vijesti

Šef Xboxa želio je kupiti SEGA-u, otkrivaju novi emailovi

U sklopi suđenja o Microsoftovoj akviziciji Activision Blizzarda u SAD-u, u javnost je pušten niz dokumenata koji otkriva niz pikanterija iz Xbox okruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se vidi iz jednog emaila s kraja 2020., poslije kupovine Bethesde te uoči najave akvizicije Activision Blizzarda, Phil Spencer tražio je izvršnog direktora Microsofta Satyju Nadellu i direktoricu financija Amy Hood da mu kupe SEGA-u.

“Vjerujemo da je SEGA izgradila dobro uravnotežen portfelj igara s globalnom privlačnošću, te igre će nam pomoći da ubrzamo rast Xbox Game Passa”, stoji u mailu šefu Xboxa upućenom dvojcu iz vrha kompanije, a prenosi The Verge.

Šef Xboxa tada je smatrao SEGA-u najprivlačnijom metom na tržištu, a posebno mu je u oko upala njezina prisutnost u industriji mobilnih igara na azijskom tržištu, gdje SEGA drži snažnu poziciju. Nije poznato što je Nadella odgovorio, međutim, SEGA se pronašla i u dokumentu iz travnja 2021. sa svim ostalim potencijalnim metama. Kuha li se i dalje nešto između ovog dvojca?

U dokumentu s “metama” iz travnja navedeno je još preko 100 razvojnih studija i izdavača. Popis je raznolik, od CD Projekta, preko From Softwarea do čitavih izdavača poput Devolvera i Focus Homea, međutim, naposlijetku je sveden na 17 imena – Crytek, Remedy, IO Interactive, People Can Fly i druge.

Povezano