Vijesti

SEGA i Xbox dogovorili susuradnju za tzv. Super Igru, ali ona neće biti ekskluziva

Početkom mjeseca SEGA i Xbox su najavili suradnju u vidu “strateškog saveza u kreaciji next-gen igara”. Najava suradnje stigla je nakon mjeseci špekulacija o namjeri Microsofta da kupi ovog japanskog giganta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjeno je kako će Microsoft pomoći u tehničkom razvoju tzv. Super Igre. Radi se o SEGA-inom najambicioznijem projektu dosad, snažno će se oslanjati na online mogućnosti, nekako će ukomponirati sve dosadašnje SEGA-ine igre, likove i svjetove…

Azure serveri i tehnička podrška

SEGA je navodno pripremila milijardu dolara za razvoj projekta koji vrišti live service i od kojeg očekuju da će obilježiti dekadu. Jasno je, radi se o golemoj okladi, a Microsoft će dio rizika podnijeti stavljanjem na raspolaganje svojih Azure servera i tehničkom podrškom.

Ipak, Super Igra, koja ne mora biti samo jedan naslov, već može biti i skupina igara povezanih u jedan projekt, neće biti ekskluzivna. “Ne pričamo o izdavanju ekskluzivno za Xbox, želja nam je da Super Igra obilježi čitavi svijet”, potvrdili su.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano