Vijesti

Serviser savjetuje: Nemojte držati PS5 u okomitom položaju

“PlayStation 5 se neće zagrijavati, te će čak i nakon godina rada biti tih kao na početku”, govorili su Sonyjevi inženjeri uoči izlaska nove generacije konzola. Garancija tome bio je, i dalje jest, tzv. tekući metal koji služi za odvod topline s procesora na hladnjak.

Umjesto klasične termalne paste, koja se nakon nekog vremena stvrdne i postane beskorisna, tekući metal je bolje lješenje, ali skuplje i kompliciranije. Kompliciranije je utoliko što provodi struju, pa ako se izlije tamo gdje nebi trebalo, pozdravite se s ostalim elektroničkim komoponentama te u ovom slučaju – s PS5.

Sony je na svom rješenju za PS5 s tekućim metalom radio preko 2 godine. Launch konzole i dalje su tihe, a osim kontrolera i njihovog driftanja, dosad ne bismo rekli da je PS5 imao većih kvarova. Nismo čuli da je itko iz okruženja imao problem posebno s tekućim metalom, međutim, medijima se raširio video francuskog servisera pod nadimkom TheCod3r koji upozorava na problem curenja smjese.

Srednji prst Sonyju

TheCod3r tvrdi da je vidio curenje tekućeg metala na neotvorenim konzolama iako, priznaje, ne može biti 100% siguran je li se tim konzolama pravilno rukovalo tijekom isporuke. Međutim, kaže da je u njegovom slučaju kod primljenih konzola postala praksa prvo pogledati procesor i tekući metal, a u videu pokazuje jednu s takvim defektom.

Zato, savjetuje, držite svoje konzole u horizontalnom položaju. Jer ako i kod vaše konzole dođe do proboja i curenja tekućeg metala, zbog sile teže on možda neće napraviti toliku štetu širenjem ispod po matičnoj ploči. Podsjećamo, PS5 je dizajniran za oba položaja.

ffa anketa

U kojem položaju držite svoj PS5?

A potom pokazuje figuru prsta iz naslovne slike, namijenjenu Sonyju. “Ja pobjeđujem, ti gubiš”, dodaje, na taj način zahvaljujući za povećan obujam posla.

Povezano