Vijesti

Sezona 10 je kraj Fortnitea, a Epic je do neba podigao PC sistemske zahtjeve? Ne!

Nismo dugo imali Fortnite vijest, ali stanje je alarmantno. Gledamo streamove velikih YouTube kanala i zabrinuti gledatelji i djeca u chat pišu kako dolazi kraj igre, a PC zahtjevi su toliko porasli da je to ne moguće. U chatu vlada tuga i čemer jer što igrati ako je kraj Forta? Ima li moj život smisla više i čemu živjeti? Koji je smisao života bez Fortnitea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa dragi naši (mladi) čitatelji, ne brinite. Nema mjesta panici. Fortnite neće završiti nakon sezone 10. To nije kraj igre kako vi mislite. Nije i neće biti jer ekonomija je jednostavna – sve dok Epic Games zarađuje lovu na igri, ona će biti itekako živa. Budite mirni jer Fortnite će doživjeti (nažalost, a na sreću nekih) još puno sezona.

Veći PC zahtjevi?

Uz bojazan da je igra gotova, drugi veliki “problem” koji to uopće nije je povećanje PC sistemskih zahtjeva. Svi vi koji nemate DX11 grafičku karticu, više nećete moći igrati Fortnite na PC-u. Je li to problem? Naravno da nije jer 99% ljudi ima DX11 grafičku karticu.

Naime, igra će podržavati sve Nvidia grafičke kartice izašle 2010. godine i novije, te AMD grafičke kartice također još od kraja 2009. godine i novije što znači da osim ako nemate star PC nekih 9-10 godina, vi nemate problema.

Ako imate Nvidia GeForce GTS 450 (izašla 2010. godine) i AMD Radeon HD 5450 (izašla 2009. godine) i novije – mirni ste.

Treće pitanje koje buni igrače Forta je vezano za konzole. Naravno da ako imate PS4, Xbox One, Switch i mobitel, vas se ovo ne tiče. Možete biti mirni.

Ništa se zapravo neće promijeniti i vi ćete i dalje uživati u igranju igre. S novom sezonom doći će možda novija mapa, minimalni grafički upgrejd, novi skinovi, oružja i to je to. Nema mjesta panici. Život i dalje ima smisla.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano