Vijesti

Slučajno je uključen cross-play za Destiny 2, evo kako PC igrači i konzolaši mogu igrati zajedno

Još 2019. Bungie je napravio veliku inovaciju kada je omogućio cross-play spremanja napretka na svim platformama. Mogli ste te možete i dalje igrati Destiny 2 na PS4, pa nastaviti sasvim normalno na XONE,. Mogućnost je to koju je Bungie omogućio još i prije nego što je cross-play između konzola postao standard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, samo cross-play igranje još ni u 2021. nije omogućeno. Bungie je to obećao napraviti do kraja godine, izvjesno već do kraja ljeta, međutim, slučajno ga je omogućio već ovih dana.

Bungijev PR na Twitteru potvrdio je kako je cross-play omogućen slučajno, Bungie još uvijek nije siguran kako ni zašto, međutim, poručuju igračima da slobodno nastave igrati i testirati cross-play mogućnosti.

Ipak, cross-play u ovom trenutku nije masivan, odnosno ne može se inicirati tek tako. Zato je redditor u/ohgodimgonnasquirt složio vodič kako igrati s igračima na drugim platformama. Trik je u tome da barem jedan od igrača treba imati pristup PC-ju i konzoli.

  1. Igrač 1 pokrene Destiny 2 na konzoli, ali se ne ulogira u Guardiana
  2. Igrač 1 pokrene Destiny 2 na Steamu i ulogira se
  3. Igrač 2 treba dodati igrača 1 na Steamu za prijatelja (može i preko mobitela)
  4. Steam igrač se kroz in-game Roster spaja na igrača s konzole i igraju zajedno

Cross-play na ovakav i sličan način će funkcionirati dok god je jedan od igrača na PC-ju te će nastaviti funkcionirati narednih nekoliko dana. Bungie je obećao patchirati stvar do kraja tjedna, a zatim preostaje čekanje dok se cross-play i službeno ne omogući kasnije ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano