Vijesti

Službeno je potvrđen povratak narativne kampanje u novi Battlefield. EA ide “all in” s franšizom

Poslije Battlefielda 4 i Hardline spin-offa, Battlefield će konačno dobiti pravu kampanju. Zaključili smo to još početkom ljeta, a sada je službeno potvrđeno.

Za razvoj story kampanje novog Battlefielda, ali i za sve buduće, EA je osnovao novi razvojni studio u Seattleu kojeg vodi originalni kreator Haloa Marcus Lehto. Ridgeline Gamesu će asistirati Ripple Effect studio, nekadašnji DICE LA koji je nedavno reorganiziran po uzoru na EA-ov elitni studio Respawn.

Da ne bude zabune, kampanja za novi Battlefield ni na koji način neće biti povezana s Battlefieldom 2042, od kojeg je većina zaposlenih u DICE-u već dignula ruke. EA je postavio šefa Respawna Vincea Zampellu i Byron Beede, dojučerašnjeg šefa Call of Duty serijala da kao tandem nadgledaju razvoj novih Battlefield naslova. Iskusni tandem trebao bi osigurati da se promašaji poput 2042 više ne događaju.

“Kako se bližimo 20. godišnjici Battlefielda, želimo vas uvjeriti da nismo odustali od serijala”, poručio je Byron Beede. Tvrdi kako je posvećen otključavanju potencijala jedne od najboljih FPS franšiza na svijetu. U tu svrhu EA i novi voditelji Battlefielda pokrenuli su “globalni napor”, koordinaciju više studija kako bi izgradili povezani Battlefield univerzum.

Sugeriraju da kampanja kod Ripplea i Ridgelinea te multiplayer kod DICE-a nisu jedini Battlefield projekti u aktualnom razvoju.

Dakle, umjesto marginalizacije nekoć enormnog serijala, EA je odlučio dodatno povećati napore s Battlefieldom. Ide na sve ili ništa, a mi jedva čekamo vidjeti prve rezultate. Poučeni dosadašnjim iskustvom, jer nije prvi put da se fanovima šapuće ono što žele čuti, ostajemo oprezni.

Igra

Povezano