Vijesti

Službeno je potvrđeno kako su Half-Life 3 i Left 4 Dead 3 bili u produkciji

Geoff Keighleyjev dokumentarac „Half-Life: Alyx – Final Hours“ jučer je ugledao svijetlo dana ili bolje rečeno Steama, te je otkrio zanimljivosti kojima su se posljednjih deset godinama bavili ljudi iz Valvea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotno popularnom mišljenju, Valve je zaista radio na trećim nastavcima svojih popularnih franšiza. Nezainteresiranost, lijenost ili prioritiziranje drugih projekata nije bilo ono što je stajalo između igrača i tih željno iščekivanih nastavaka. Problem je bio u samom temelju izrade igara.

Glavni krivac zbog kojeg Half-Life 3 ne postoji je Source 2 engine koji nije bio završen i bez njega razvoj nije bio moguć. Iako je igra bila u razvoju 2013. tadašnje tehnološke mogućnost nisu omogućavale izradu zamišljenog svijeta. Taj svijet je trebao biti proceduralno-generiran u kojem bi raspored neprijatelja i soba u zgradama bio nasumičan, a priča bi imala tradicionalniji pristup. Valve je ciljao na veliki replay value.

Slična sudbina je snašla i Left 4 Dead 3. Treći nastavak popularnog co-op zombi napucavanja trebao je biti smješten u Maroko, a na ekranu je istovremeno trebalo biti prikazano na stotine hodajućih mrtvaca. Za razliku od prva dva nastavka, koji su imali linearan pristup, ovaj nastavak je planiran kao igra otvorenog svijeta. Nažalost, baš kao i Half-Life 3, Valve je odustao od novog Left 4 Deada zbog nedovoljno naprednog Source 2 enginea.

Osim s ova dva nesuđena nastavka, dokumentarac se pozabavio mnogim drugim zanimljivostima, a ona koja bi vas mogla najviše zanimati je top secret project kojim se Valve bavi zadnje dvije godine i još nisu spremni reći o čemu je riječ. Možda je next-gen tehnologija dovoljno napredna za njihove, sada već ostvarive ideje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Izvor
Destructoid

Povezano