Vijesti

Smjena na vrhu, čovjek koji igra 16 sati dnevno više nije najveći trophy hunter na svijetu

Nadasve zanimljivo je posljednjih mjeseci bilo pratiti utrku između Hakooma i Ikemenzia. Njih dvojica su zasluženo zauzimali prvo i drugo mjesto na ljestvici najboljih lovaca na trofeje na svijetu, međutim, početkom ove godine Ikemenzi je najavio svoj cilj – biti prvi. Iako je tada kaskao čak 400.000 bodova za prvoplasiranim Hakoomom to ga nije obeshrabrilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros je ponosno objavio da je postao prvi na svijetu.

https://twitter.com/ikemenzi/status/1389497624625967107

Veliki je ovo poduhvat za Japanca koji je prije svega drugačiji tip lovca na trofeje. Ikemenzi je doista shvatio sistem. Njegov cilj je osvojiti što više trofeja, najviše brončanih, a najčešće igra igre samo sat vremena. Kao što dobro znate, mnoge današnje igre imaju veliku količinu trofeja u samom startu – napravo ovo, prođi 2 -3 poglavlja, kupi ovo… i nakupi se.

Ikemenzi je odigrao 9737 igara. Za usporedbu – 12.185 igara je dostupno u PS trgovini.

Isto tako ne možemo izostaviti kako je sustav trofeja nevjerojatno promijenjen u zadnjih 5 godina. Promatrajući posljednjih dana, obojica su htjeli igrati ono što žele i neke bolje igre, ali jednostavno su bili prisiljeni igrati lake igre zbog bodovnog sustava i očuvanja prvog mjesta. Vodila se mrtva utrka tko će skupiti više trofeja i lakih platina.

Iako se Hakoom još nije službeno izjasnio, iz bliskih krugova lovaca na trofeje saznajem njegov odgovor – “Sve je to ok, no pitanje je koliko dugo Ikemenzi može izdržati takav tempo. Ja nikada neću odustati, a hoće li on?”

Hakoom igra 16 sati na dan, no u zadnje vrijeme se intenzivno počeo baviti YouTubeom te je potpisao ugovor sa domaćom streaming mrežom.

Treba napomenuti kako Hakoomu trenutno nije lako. Da bi uopće mogao igrati i financirati igre, na temelju svjetskog broja 1 Hakoom si je izgradio društvene mreže od kojih zarađuje novac, ali i zaprima igre na temelju svog statusa. Isto tako je ušao u Sonyev review program i dobiva sve njihove naslove kada i ostatak novinara i recenzenata.

No hoće li i dalje zadržati status kod Sonya s obzirom da više nije prvi? Hoće li Ikemenzi zadržati prvo mjesto ili će se jednostavno zadovoljiti i smanjiti tempo. Sve to ćemo saznati u narednim tjednima i mjesecima.

Za kraj bi trebalo navesti jednog, reklo bi se – dark horsea. Roughdawg4 je godinama ispred Hakooma i Ikemenzia, međutim povukao se sa PSN profiles stranice. Tablicu s njim na čelu možete provjeriti na PSN Trophy Leaders stranici. Kao što vidite on je i dalje prvi te je čak 400.000 bodova ispred sada prvoplasiranog Ikemenzia. Iako se Hakoom hvalio kako je baš on prvi igrač sa 3000 platina, Roughdawg ih dosegnuo nekih mjesec – dva prije njega.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano