Vijesti

“Sony će se suočiti s monumentalnim izazovima u iscrpljujućem ratu”, predviđa analitičar

Poslije Microsoftove najave kupnje Activision Blizzarda za 68,7 milijardi dolara, dionice Sonyja izgubile su čak 20 milijardi dolara u vrijednosti u padu kakav nije viđen 14 godina, a analitičari nisu sigurni može li se Sony nositi s tako agresivnim pristupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sony će imati ogroman izazov da se izbori za sebe u ovom ratu iscrpljivanja”, napisao je Amir Anvarzadeh iz Asymmetric Advisorsa, kompanije koja utječe na milijarde dolara dnevnih ulaganja, a prenosi Reuters.

Anvarzadeh preporuča shortanje dionica, odnosno taktiku koja se prakticira isključivo onda kada ste uvjereni da će dionice nastaviti padati. U praksi, investitori posuđuju dionice od fondova i prodaju ih po današnjoj cijeni, a zatim ih nakon nekog vremena ponovno kupuju po nižoj cijeni. Dionice zatim vraćaju vlasnicima, a razliku spremaju u džep.

Ispred Sonyja su teška vremena. Dioničari ne vjeruju da može konkurirati Microsoftu, a budući da Sony ni u teoriji nema novac kojim može parirati sličnim akvizicijama, njegovi rukovoditelji morat će biti maštovitiji nego ikad u operativi

Povezano