Vijesti

Sony: “Gran Turismo 7 gotovo nema učitavanja, osjetit ćete svaku rupu na cesti zahvaljujući DualSensu”

Iako je Gran Turismo 7 dobio sasvim solidan gameplay prikaz, ne možemo reći da internet nešto previše bruji o samoj igri. Dosta igrača tvrdi da na prvi pogled igra ne izgleda nešto bolje od GT Sporta, što naravno nije točno. Dovoljno je da pogledate ovaj gameplay trailer u 4K rezoluciji i sve će vam biti jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što nismo vidjeli u traileru su učitavanja. Iz Sonyja tvrde da su učitavanja jako kratka, a kad uspoređujemo s prijašnjim naslovima, učitavanja su nepostojeća.

The loading times will be next to nothing compared to what they have been in the past.

Druga stvar koju Sony ističe kao nešto posebno što moramo sami doživjeti su 3D zvuk i osjećaj igranja na DualSens kontroleru.

Sitting in the cockpit, the 3D audio allows you to hear the thunderous roar of a Ferrari behind you or in front of you, and you can recognise the difference between that and the engine noise of a Maserati.

Dakle, zahvaljujući 3D zvuku, jasno ćemo razaznati je li iza ili ispred nas Ferrari, Maserati ili Yugo 45.

Ono što nas posebno zanima je osjećaj igranja na DualSensu. Već jako dugo vremena čitamo o haptic feedbacku koji bi trebao zaista poboljšati doživljaj igranja kao niti jedan kontroler do sada.

Sony ističe da ćemo itekako osjetiti na kontroleru kad vozimo po glatkoj cesti, a kad po šljunku ili bankini. Čak će osjećaj dodavanja gasa biti drugačiji ovisno o modelu automobila.

Driving the car using the DualSense controller, you’ll have a different feeling in your hands from the smooth undulating tarmac of a racetrack, compared to the gritty sensation on a gravel track. Pressing a soft accelerator will feel very different than pressing on a stiff brake pedal or gear paddle.

Gran Turismo 7 će biti jedna od igara koja će u potpunosti iskoristiti što nudi 3D audio i DualSense.

Gran Turismo 7 is going to benefit from almost every single technological enhancement that we have in PlayStation 5.

Možemo samo reći da jedva čekamo vidjeti još više detalja kao i novi gameplay. Digital Foundry je danas potvrdio kako je GT7 jedna od prvih igara na kojoj vidimo ray-tracing na PS5 konzoli. Ne sumnjamo da će novi Gran Turismo u tehničkom smislu biti čista perfekcija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano