Vijesti

Sony i Kojima objavili: Radimo na novom “MGS-u”

Legendarni Hideo Kojima ovih dana djeluje poput HDZ-a pred izbore. Microsoftu je obećao ekskluzivnu igru Overdose “koja će promijeniti način na koji igramo igre”, Sonyju radi Death Stranding 2, istovremeno režira i film, a sada je, opet Sonyju, obećao još jedan veliki novi IP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreator Metal Gear Solida neće se vratiti tom serijalu. On je još uvijek Konamijev, taj most je porušen, ali zato u suradnji sa Sonyjem radi na novom naslovu koji dijeli opisne karakteristike s kultnim MGS-om.

Nova “tactical espionage” igra je skroz novi IP imena Physint. Kojima ju na State of Play prezentaciji opisuje kao “akcijsku špijunsku igra nove generacije” te odaje kako će kulminirati sve ono što je radio proteklih 40 godina. Što će, sasvim je izvjesno, biti njegova posljednja igra te ujedno kruna legendarne karijere. Podsjetimo, Kojima je prošle godine napunio 60 godina.

Navodi kako se radi o interaktivnom iskustvu, u svom stilu sugerira stapanje s filmom te dodatno smanjenje granice između ta dva medija. Ali uzbuđenje naglo pada kada shvatite da je igra udaljena godinama. Naime, priznaje, Physint je tek u fazi planiranja, a ozbiljan razvoj kreće tek kada objavi Death Stranding 2 u 2025.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra