Vijesti

Sony i Nintendo postižu svoje najbolje rezultate ikada

Kako prati Bloomberg, zahvaljujući odličnim prodajnim rezultatima prije svega možda i zbog pandemijske godine Sony i Nintendo ekonomski bilježe rezultate kakve nisu bilježile desetljećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony još od 2001. godine nije ovoliko vrijedio na burzi. Cijena dionice jučer na krilima PlayStationa je iznosila 10.255 Japanskih jena, što je razina koju nije postigao još od 2001. godine kada je Sony još uvijek bio tehnološki gigant koji nije ovisio najviše o PlayStationu.

Nintendo s druge iza sebe ima najbolju poslovnu godinu u povijesti. Nintendo Switch na zapadnim tržištima je gotovo pa nemoguće kupiti, konzole se rasprodaju čim stignu na police, a cijena dionice stigla je na razinu iz 2007. godine kada je bila na vrhuncu, a izgledno je da će već danas i nadmašiti tu magičnu brojku od 67.800 jena.

Bloomberg piše i o odličnim poslovnim rezultatima Koemi Tecmoa i Capcoma koji oboje također bilježe najbolje rezultate u povijesti. Dakle, Japanska gaming industrija može biti zadovoljna 2020. godinom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano