Vijesti

Sony ima problema u proizvodnji PS5, planira čak 4 milijuna manje konzola

Uvijek dobro informirani Bloomberg javlja loše vijesti iz Japana. U srpnju smo i mi prenijeli vijest kako je Sony uslijed velike potražnje odlučio značajno povećati proizvodnju PlayStation 5 konzola, međutim, nešto je navodno krenulo po krivom i isporuka će ipak biti nešto skromnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neimenovanom izvoru Sony ima problema u proizvodnji SoC-a (praktički srce konzole s procesorom) i zasad uspijeva proizvesti samo 50% onoga što je planirano. Kako kažu, postotak učinkovitosti raste, ali to još uvijek nije na planiranoj razini za ovu fazu proizvodnje.

Problemi u proizvodnji mogli bi značajno utjecati na isporuku konzola, pa se očekuje da će broj od planiranih 10 milijuna isporučenih konzola do kraja 3. mjeseca 2021. pasti na 6 milijuna.

Sony je kontaktiran za komentar, ali odgovora nema, a koliko je ozbiljan ovaj problem najbolje će možda pokazati pad cijene dionica od 3.5% čim se vijest proširila poslovnim svijetom.

Ipak, treba napraviti usporedbu s 2013. godinom kada je Sony u istom vremenskom razdoblju do kraja ožujka 2014. godine planirao i isporučio tek 7 milijuna konzola. 11 milijuna PS5 konzola u usporedbi s PS4 je ugodnija brojka za nas koji se nadamo ugrabiti svoj primjerak prvog dana prodaje, međutim, treba uzeti u obzir Covid-19 pandemiju koja je značajno povećala potražnju. Konkretnije brojke ćemo znati prvih dana nakon otvaranja pred-narudžbi, za što se pretpostavlja da će biti već idući tjedan.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano