Vijesti

Sony ima problema u proizvodnji PS5, planira čak 4 milijuna manje konzola

Uvijek dobro informirani Bloomberg javlja loše vijesti iz Japana. U srpnju smo i mi prenijeli vijest kako je Sony uslijed velike potražnje odlučio značajno povećati proizvodnju PlayStation 5 konzola, međutim, nešto je navodno krenulo po krivom i isporuka će ipak biti nešto skromnija.

Prema neimenovanom izvoru Sony ima problema u proizvodnji SoC-a (praktički srce konzole s procesorom) i zasad uspijeva proizvesti samo 50% onoga što je planirano. Kako kažu, postotak učinkovitosti raste, ali to još uvijek nije na planiranoj razini za ovu fazu proizvodnje.

Problemi u proizvodnji mogli bi značajno utjecati na isporuku konzola, pa se očekuje da će broj od planiranih 15 milijuna isporučenih konzola do kraja 3. mjeseca 2021. pasti na 11 milijuna.

Sony je kontaktiran za komentar, ali odgovora nema, a koliko je ozbiljan ovaj problem najbolje će možda pokazati pad cijene dionica od 3.5% čim se vijest proširila poslovnim svijetom.

Ipak, treba napraviti usporedbu s 2013. godinom kada je Sony u istom vremenskom razdoblju do kraja ožujka 2014. godine planirao i isporučio tek 7 milijuna konzola. 11 milijuna PS5 konzola u usporedbi s PS4 je ugodnija brojka za nas koji se nadamo ugrabiti svoj primjerak prvog dana prodaje, međutim, treba uzeti u obzir Covid-19 pandemiju koja je značajno povećala potražnju. Konkretnije brojke ćemo znati prvih dana nakon otvaranja pred-narudžbi, za što se pretpostavlja da će biti već idući tjedan.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close