Vijesti

Sony je AMD-ova najveća mušterija

AMD drugu generaciju konzola za redom opskrbljuje Playstation i Xbox konzole procesorima i grafičkim karticama, a veliki uspjeh PlayStationa 5 zaslužan je za najveći udio u prihodima kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je od AMD-a u prošloj godini kupio ukupno 3,4 milijarde dolara čipova, što iznosi 16% ukupnih prihoda AMD-a te japanskog proizvođača čini njegovom najvećom mušterijom. Najviše je za to zaslužan snažan rast dostupnosti i prodaje PS5 konzola u prošloj godini, čija prodaja je rasla 122% u odnosu na 2021. Do danas je Sony prodao preko 32 milijuna PS5 konzola.

Kako navodi analitičar Sravan Kundojjala, ako izuzmemo prihode od kompanije Xilinx koja je zapravo u AMD-ovom vlasništvu, Sony čini ukupno 20% AMD-ovih prihoda od trećih strana. Očekuje se da će u narednoj godini AMD zabilježiti manje prihode od gaming konzola, budući da svim stranama u trećoj godini generacije predstoje pregovori o novim dobavnim cijenama, a predviđa se i pad prodaje gaming konzola.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano