Vijesti

Sony je dosad prodao 17,3 milijuna PS5 konzola, po ukupnom prihodu 50% bolji od Xboxa

Na današnjem financijskom izlaganju saznali smo kako Sony planira 10 live service igara, slabiju isporuku PS5 konzola do proljeća, a iza sebe ima rekordnu kalendarsku godinu unatoč problemima u isporuci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2021. kalendarskoj godini PlayStation divizija ostvarila je rekordan prihod od 24,87 milijardi dolara. Istovremeno je ostvaren 21,3% manji operativni prihod, što je očekivano u prvoj godini prodaje neke konzole. Ako rezultatima PlayStation divizije priključimo i mobilnu, a koju Sony iz nekog razloga drži pod Sony Music divizijom, dodajemo još 1,1 milijardu dolara prihoda i stižemo do 26 milijardi.

I dalje bolji od Microsofta

Dobru prijelaznu godinu između dvije konzole Sony je ostvario najviše rastom digitalne prodaje i pretplata. Digitalija je iznosila čak dvije trećine ukupnih prihoda za PlayStation, a kojoj je pripomogao porast na 48 milijuna PS+ pretplatnika od 111 milijuna mjesečno aktivnih PSN korisnika.

Za usporedbu, Microsoftova gaming divizija u 2021. generirala je 16,28 milijardi dolara prihoda. PlayStation ima 50% veće prihode, a što će se promijeniti početkom 2024. kada će Microsoft u svoja financijska izvješća priključiti i Activision Blizzard.

Povezano