Vijesti

Poskupilo je sve, a sada i PS5. Evo koliko iznosi nova cijena konzole

Globalna ekonomska kriza, ili predkriza, kako vam je draže ili točnije, uzrokovala je poveći rast cijena apsolutno svega. Gaming konzole su dosad odolijevale globalnim ekonomskim trendovima, međutim, trošak proizvodnje očito je postao prevelik da se ona održi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Sony službeno potvrdio rast cijene PS5 konzola na “nekim” tržištima. A ta “neka” tržišta su gotovo sva osim SAD-a. “Na temelju izazovnih ekonomskih uvjeta, SIE je donio tešku odluku o povećanju preporučene maloprodajne cijene za PlayStation 5”, navodi se na PlayStation Blogu.

Nove cijene PS5 u Europi:

  • €549.99 za PS5 s Blu-ray čitačem
  • €449.99 za PS5 Digital Edition

Rast cijene bio je neminovan, makar smo svjedoci toga da lokalni uvoznici praktički čitavo vrijeme drže višu cijenu od preporučene. Stoga ćemo pratiti kretanje cijena i na ovim prostorima, jer izvjesno je da će se i ta, već povišena cijena, sada povisiti.

“Iako je povećanje cijene neophodno s obzirom na trenutno globalno gospodarsko okruženje i njegov utjecaj na poslovanje SIE-a, naš glavni prirotet je i dalje da poboljšamo opskrbu PS5”, Sony poručuje za kraj.

Sony je tako postao prvi proizvođač gaming konzola koji se odlučio na ovaj nepopularan potez, a u narednim tjednima i mjesecima saznat ćemo hoće li se za istim povesti Microsoft i Nintendo.

Povezano