Vijesti

Sony je investirao čak 250 milijuna dolara u Epic Games

Nedavna suradnja ova dva giganta u gaming industriji putem koje je Epic demonstrirao Unreal Engine 5 na PlayStationu 5, izgleda, ima i svoju pozadinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony je u Epic Games uložio čak 250 milijuna dolara, te su obje kompanije u zajedničkom izvještaju za medije potvrdile da će ovo ulaganje zacementirati već čvrstu suradnju u zabavnoj industriji.

Prisjetimo se – kada je Epic izdao onaj tehnički UE5 demo za PlayStation 5 mnogi su zajedljivo komentirali, a posebice ekipa na našem forumu, da se suradnja izrodila više iz nikakvih financijskih motiva, a ne zato što je PlayStation 5 toliko napredna platforma koliko obje firme to nastoje prikazati. Ovih 250 milijuna dolara trebalo bi pružiti koliku toliku satisfakciju svima koji su dijelili takvo mišljenje. Sasvim čvrst argument koji će se koristiti narednih godina u nadolazećim forumskim raspravama.

Ipak, 250 milijuna dolara Sonyju je osiguralo tek 1.4% udjela u Epicu i ono neće znatno utjecati na operacije Epica u gaming industriji. Odnosno, Epic će i dalje nastaviti izdavati svoje igre na drugim platformama. Suradnja ove dvije kompanije zato će se definitivno produbiti, a kako će se to manifestirati na PlayStationu 5 tek ćemo otkriti narednih godina.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano