Vijesti

Sony je iznenadio uspjeh The Last of Us serije. Radi na preko 10 filmskih i TV adaptacija video igara

Upitan o potencijalu za rast filmskog i TV segmenta poslovanja, Sonyjev financijski direktor Hiroki Totoki optimistično je govorio na Morgan Stanley Technology, Media & Telecom konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Totoki veliku priliku za rast tog segmenta vidi u dva smjera. Prvi je rastućem indijskom tržištu na kojem se Sony već dobro pozicionirao produkcijom filmskog i sportskog sadržaja na lokalnim jezicima te usput dovršava spajanje sa ZEE5, najvećom streaming platformom na tom tržištu koja s preko 100 milijuna korisnika. A drugi smjer, nama zanimljiviji, je fuzija videoigara s filmovima i TV serijama.

“Spoznali smo da igre mogu dobro proći kao filmovi i TV drame”, kaže Totoki. “Pokrenuli smo projekt s Unchartedom koji je ostvario preko 400 milijuna dolara zarade. The Last of Us serija na HBO Maxu iznenadila nas je gledanošću, do kraja godine izdat ćemo i Gran Turismo film, u produkciji je Ghost of Tushima film, a imamo još više od 10 sličnih projekata u razvoju.”

“To je velika prilika za nas”, zaključuje Totoki, a izdvaja FFA iz razgovora kojeg u cijelosti možete poslušati ovdje. I u pravu je. Osma epizoda The Last of Usa, koji je u Sonyju nadmašio sva očekivanja, prikupila je 8.1 milijuna gledatelja na premijeri u SAD-u te bilježi rast od čak 74% u odnosu na prvu epizodu.

Osim Uncharteda i The Last of Usa, od ostalih 10 adaptacija video igara znamo za Gran Turismo i Ghost of Tsushima filmove, te Twisted Metal, God of War i Horizon TV serije. Dakle, to je pet projekata za koje znamo, a među ostalih više od pet mogle bi biti adaptacije Sly Coopera, Jak and Daxtera i Gravity Rusha.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano