Vijesti

Sony je kupio još jedan studio koji radi na dvije “AAA” igre

Dan uoči velike PlayStation konferencije na kojoj nećemo vidjeti novi PSP, Sony je ponosno objavio da je još jedan studio odlučio reći “DA” PlayStationu. Ovaj put riječ je o Firesprite studiju koji je prvenstveno poznat po igrama kao što su The Playroom (PS4), The Playroom VR i The Persistence (VR). Ako niste nikada čuli za ovaj studio – niste jedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Firesprite najvećim dijelom čine ljudi iz bivšeg Sonyjevog first-party studija kojeg se možda sjećate pod imenom “SIE Studio Liverpool”. Firesprite trenutno zapošljava više od 250 developera koji rade na dvije nove “AAA” igre.

Poznato je kako je jedna igra prava (narativna) single player avantura, dok je druga igra akcijska pucačina koja je vrlo vjerojatno multiplayer naslov. Tako je Firesprite postao 14. studio koji je postao dio PlayStation obitelji. Šuška se da će Sony sutra objaviti i akviziciju Bluepoint Gamesa.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano