Vijesti

Sony je najavio prvi QD-OLED 4K TV na svijetu

Nakon nekoliko godina bez prevelikog uzbuđenja od Sonyja, ovo bi konačno mogla biti jedna prava godina, ako je suditi po najavi televizora za 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi na svijetu Sony je predstavio TV s QD-OLED panelom, što se smatra novom najuzbudljivijom tehnologijom tog tipa. Novi tip panela proizvodi Samsung kao odgovor na LG-evo OLED liderstvo.

Svaki piksel QD-OLED panela ima tri, nazovimo ih tako, podpiksela, koji su zajednički u stanju reproducirati svjetliju sliku od OLED-a, ujedno zadržavajući postojanu tamnu i doslovno crnu boju specifičnu za OLED-e. Ukratko, QD-OLED panel bit će sposoban isporučiti najbolje od QLEDA (snažnije osvjetljenje i vibrantne boje) i OLED-a (zatamnjenje).

Prvi QD-OLED u komercijalnom izdanju tako će se pojaviti na Sonyjevom Bravia XR A95K TV-u u izvedbama od 65 i 55 inča. Za gamere Sony obećava niski input lag od 8,5ms, VRR i ALLM, a cijena još nije otkrivena.

I dalje u kombinaciji s LG-em

Inače, pomalo neobično, u liniji za 2022. Sony s ostalim televizorima istovremeno ostaje u partnerstvu s LG-em koji će isporučivati OLED panele za A90K i A80K modele.

Bit će zanimljivo promatrati usporedbe panela različitih isporučitelja, a kao i top-of-the-line A95K, tako će i A90k i A80k imati Google TV i značajke poput XR OLED Contrast Pro, XR Triluminos Max ili Pro, Acoustic Surface zvučnike…

Cijene i datume lansiranja svih ovogodišnjih modela saznat ćemo naknadno, a CES traje do subote.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano