Vijesti

Sony je obećao da će omogućiti spremanje PS5 igara na externi disk

Uoči izlaska PlayStationa 5 za 3 dana u SAD-u i velikim zapadnim tržištima, te u Europi i kod nas 19. 11. Sony je pripremio veliki vodič o konzoli, igrama i periferiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinu toga nam je poznato od ranije, međutim, sada je Sony iskoristio priliku kako bi nas uvjerio da se naši vapaji za mogućnost spremanja PS5 igara na eksterne diskove ne ignoriraju. Kako kažu na PS Blogu, istražuju se načini kako omogućiti spremanje PS5 igara na diskove. Kada se omogući takva opcija PS5 igre se neće moći igrati s vanjskih diskova. Moći ćemo ih tamo pospremiti i tako eliminirati potrebu ponovnog preuzimanja s interneta.

S druge strane, već sada je moguće pospremiti, ali i igrati PS4 igre s vanjskih diskova na PS5.

To je prva od dvije velike zamjerke koju imamo nakon nekoliko dana druženja s PS5. Druga je nemogućnost spremanja pozicije u igri točno tamo gdje smo stali te “šaltanje” s jedne igre na drugu kao što je to moguće na Xbox Series X i S. Nažalost, Sony se nije osvrnuo na ovaj drugi vapaj.

I još jedna informacija kojoj se jako veselimo. Iako bijelo-crni DualSense izgleda jako sexy uživo, Sony je potvrdio kako će u budućnosti biti dostupni kontroleri u raznim drugim bojama.

Povezano