Vijesti

Sony je objavio rat igricama s laganim platinama na PlayStation Storeu

Platine na PlayStationu su izgubile smisao. Već nekoliko godina traje trend izdavanja igrica s lakim platinama, dobavljivim u nekoliko minuta. Specijalizirani izdavači i developeri na tjednoj bazi izbacuju doslovno mini-igrice s platinum trofejima, a sve je kulminiralo negdje ove godine kada su krenuli plagirati retro naslove iz 80-ih i 90-ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako stižemo do apsurda da je platina za jedan Red Dead Redemption 2 jednaka po vrijednosti s platinom iz igre koja se zove My Name is Mayo. Za jednu treba pišati krv 200 sati, a za drugu tek platiti nekoliko dolara i izdvojiti nekoliko minuta svog vremena. Prva predstavlja pravi izazov, onaj tko ju osvoji može biti ponosan, ali što mu to znači kada +1 vrijedi isto kao i igrica od nekoliko kuna.

Konačno, čini se da Sony ima rješenje.

Redakciji Dex.Exea proslijeđen je interni mail developerima, koje Sony obavještava da će započeti skrivati takve i slične igre u rezultatima pretraga na PlayStation Storeu ili ih kompletno brisati.

“SIE nastoji osigurati da kupci mogu pretraživati i otkrivati svu širinu iskustava na PlayStationu, a da partneri (developeri op.a.) pritom imaju pošten način da budu otkriveni. Kada partneri pretrpaju ili “spamiraju” Store s mnogo varijanti iste vrste sadržaja, to može negativno utjecati na iskustvo igrača i drugih partnera”, Sony objašnjava što se događa.

Potom obrazlaže kakav sadržaj će smatrati spamom:

  • Igre čije su funkcije ili asseti kopirani ili se ne razlikuju značajno od drugih igara na PS Storeu
  • Igre istog partnera koje se razlikuju tek u manjim varijacijama

Kako bi bilo jasno na koga se odnose nove mjere, istodobno naglašava – “stavljanje različitih trofeja na iste igre nije dovoljno kako bismo razlikovali sadržaj.”

ffa anketa

Treba li ukloniti igrice s laganim 10-minutnim platinama s PlayStation Storea

Kada prepozna da takvi i slični naslovi imaju elemente kopiranja, plagiranja i dupliciranja, Sony neće dopustiti njegovu objavu, ili hoće, ali zato će ga sakriti od svih vrsta pretraga. Oni koji budu opetovani radili sve što se po novom ne smije, riskiraju doživotnu zabranu objave sadržaja na Storeu.

Povezano