Vijesti

Sony je otkrio datume izlaska za neke od najvećih PS5 igara

Kao i što sami možete vidjeti, igraća industrija još se nije probudila iz zimskog sna. Tržište još uvijek miruje, a prvi kvartal ove godine kad pričamo o izlasku igara čini se kao prilično miran. Sve to možemo “zahvaliti” pandemiji koja je jednostavno otežala rad mnogim developerima koji su morali pomaknuti svoje igre.

Ipak, čini nam se da imamo razloga za optimizam jer nam je sam Sony na jučerašnjoj CES 2021 prezentaciji otkrio kad možemo očekivati velike PS5 igre.

Kena: Bridge of Spirits

Kena: Bridge of Spirits jedna je od najočekivanijih igara ove godine. Igra izgleda predivno. Uskoro očekujemo veće predstavljanje igre, a znamo da nije riječ o open world naslovu, već nam se čini kao da će Kena biti akcijski platformer s većim otvorenim dijelovima, no neće biti open world što pozdravljam(o).

DATUM IZLASKA:

Sony je potvrdio – ožujak 2021.

PLATFORME:

PS4, PS5 i možda PC na isti datum

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ako je i bilo ikakvih dvojbi, sad ih više nema – Ratchet definitivno stiže ove godine i uz novi Horizon bit će jedna od najvećih PS5 ekskluziva. Sony nije otkrio konkretan datum, ali smo sigurni da igra stiže u prvoj polovici godine.

DATUM IZLASKA:

Potvrđeno – 2021. godina

PLATFORME:

PS5

Horizon Forbidden West

Još jedna igra koju je Sony jučer potvrdio za 2021. godinu. Mi mislimo da će to biti na jesen jer riječ je možda o najvećoj PS5 ekskluzivi ove godine.

DATUM IZLASKA:

Potvrđeno – 2021. godina

PLATFORME:

PS5, PS4

Pragmata

Dobili smo i prvu veću odgodu. Pragmata (nova igra iz CAPCOM-a) odgođena je za 2023. godinu. Igra je najvaljena kao naslov koji stiže najkasnije 2022. godine, no Sony je potvrdio da ćemo Pragmatu zaigrati tek 2023. godine.

DATUM IZLASKA:

Tek tamo 2023. godina

PLATFORME:

PS5

Solar Ash

Solar Ash je indie naslov kreatora Hyper Light Driftera. Igra pomalo podsjeća na The Pathless jer ćemo se kroz svijet Solar Asha također kretati velikom brzinom, a i grafički stil pomalo podsjeća na gore spomenutu igru. Čekamo konkretan gameplay.

DATUM IZLASKA:

6. mjesec 2021. godine

PLATFORME:

PS5, PS4

Stray

Još jedna igra koja je zainteresirala mnoge – sjećate se mačke koja luta kroz cyberpunkovski grad koji izgleda predivno? Stray izlazi u listopadu ove godine.

DATUM IZLASKA:

10. mjesec 2021.

PLATFORME:

PS5

Ghostwire Tokyo

Još jedna igra koja je dobila čvrsti datum izlaska. Sony je otkrio da dolazi u listopadu ove godine. Kao što znate, riječ je o akcijskoj avanturi smještenoj u Tokyo koji su pregazili sci-fi paranormalne futurističke snage.

DATUM IZLASKA:

10. mjesec 2021. godine

PLATFORME:

PS5, PC

Little Devil Inside

Još jedna prekrasno izgledajuća indie igra koja je dobila konkretan datum izlaska. Ova akcijska RPG avantura sa survival elementima zaista izgleda lijepo, no za konkretan zaključak ćemo pričekati poduži gameplay.

DATUM IZLASKA:

7. mjesec 2021. godine

PLATFORME:

PS5

Project Athia

Možda najveće i najugodnije iznenađenje je otkrivanje datuma izlaska “idućeg velikog RPG-a” iz tvornice Square-Enixa. Očekivalo se da je igra u ranim povojima, no čini se da smo se svi prevarili jer za godinu dana igramo RPG od kojeg mnogi očekuju velike stvari.

DATUM IZLASKA:

1. mjesec 2022. godine

PLATFORME:

PS5

Malo nas čudi da na ovoj listi Sonyja nema Gran Turisma 7 za kojeg se očekuje da izađe ove godine.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close