Vijesti

Sony je patentirao novi kontroler koji će redefinirati analogne palice

Ako zanemarimo tzv. driftanje, što je kvar koji se pojavio kod velikog broja vlasnika PS5 kontrolera, velika većina igrača složit će se kako je DualSense s novim mogućnostima napravio golemi pozitivan pomak od prethodnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je suditi prema novom Sonyjevom patentu, nakon vibracije i otpora u triggerima, čini se da inženjeri iz Japana žele unaprijediti još jedan bitan segment kontrolera – analogne palice.

Preciznije kontroliranje

Patent opisuje sistem “sa sklopivom kontrolnom palicom pomoću tekućine”, tekućine koja pod silom mijenja viskoznost. Umjesto klasičnih analognih palica kakve se koriste u kontrolerima kroz posljednje tri generacije konzola, korištenje ovakvog rješenja moglo bi konačno eliminirati driftanje, ali i učiniti samo igranje ugodnijim, odnosno preciznijim.

Primjerice, dok tekućina unutar mehanike stvara veći otpor, ciljanje ili mikro kretanje (kod šuljanja) bilo bi konkretnije. Povećanjem sile pritiska i viskoznost se smanjuje, pa ovisno o intenciji igrača, igranje potencijalno može biti znatno preciznije nego što je to danas.

Nismo sigurni na koji način i hoće li Sony uopće koristiti ovu tehnologiju u praksi, ali svakako je lijepo vidjeti da se ipak ulaže trud u trenutno najslabiju kariku modernih kontrolera.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano