Vijesti

Sony je pojasnio zabranu nadodavanja PS+ i PS Now Pretplata

AŽURIRANJE VIJESTI: Ranije ovog tjedna pisali smo o nemogućnosti aktivacije novih PS+ i PS Now bonova ako već imate aktivnu pretplatu, a Sony se sada i službeno oglasio po tom pitanju. Naime, potvrdio je kako ta mogućnost privremeno ukinuta dok se radi tranzicija na novi PS+. “Vaši bonovi i dalje vrijede, čuvajte ih, jer moći čete ih ponovno aktivirati jednom kada lansiramo nove PS+ razrede”, objašnjeno je na službenoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, čuvajte bonove i kodove, a moći ćete ih aktivirati od 22. 6. pa na dalje.

STARA VIJEST: Ususret dolasku novih PlayStation Plus razreda, mnogi su požurili naslagati PS+ i PS Now pretplate, jer obje se 1 kroz 1 prenose u PS+ Essential i PS+ Extra razrede. Posebno to vrijedi za PS Now, čiji bonovi se za relativno jeftine novce mogu pronaći na internetu, pa kada u lipnju dođe do nadogradnje imate nekoliko godina aktivne PS+ Extra pretplate.

To je nešto što, primjerice, Xbox još uvijek prešutno dopušta s Game Passom, ali kako se čini, Sonyju se ne sviđa. Internet je tako prepun razočaranih igrača koji najednom ne mogu nadograđivati svoje pretplate.

Sony se nije službeno oglasio po ovom pitanju, ali jedan korisnik Resetere navodno je dobio odgovor od korisničke podrške: “Zbog nadolazećih promjena u PS Plus pretplati, “slaganje” PS Plusa trenutačno nije moguće, uklonili smo tu mogućnost.”

Dakle, ako imate viška bonova za neku od Sonyjevih pretplata, velika je vjerojatnost kako ih u ovom trenutku ne možete iskoristiti. Sony savjetuje da čuvate kodove, pa ih iskoristite jednom kada sadašnja pretplata dođe kraju.

U Hrvatsku i ostatak Europe novi PlayStation Plus stiže 22. 6. Sadašnji PS+ mijenja ime u PS Plus Essential uz zadržavanje identičnih mogućnosti za 438 kuna godišnje. PS Plus Extra koštat će 730 kuna godišnje za knjižnicu od preko 400 PS4/PS5 igara, a PS Plus Premium za 875 kuna godišnje ponudit će sve to te streamanje igara iz oblaka i klasike sa starijih konzola.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano