Vijesti

Sony je potvrdio da PlayStation 5 ne izlazi u prva četiri mjeseca 2020. godine

Sad znamo i službeno kako PlayStation 5 nećemo vidjeti početkom 2020. godine. Štoviše, sigurno je da konzola ne izlazi u prvom kvartalu 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad bolja godina za Sony i PlayStation

Sve ove podatke smo saznali zahvaljujući financijskom izvještaju Sonyja za 2018. godinu iz kojeg smo doznali da je kompanija, ali i čitava PlayStation divizija imala rekordnu godinu i rekordne prihode.

U 2018. godini PlayStation 4 je prodan u 17.8 milijuna komada što je manje u odnosu na prethodnu godinu kada je kompanija prodala 19 milijuna. Svejedno, PlayStation i Sony su imali rekordan prihod koji kompletno odlazi u smjeru PlayStationa 5.

Kompanija je izjavila da je PlayStation 4 prodan u 96.8 milijuna komada i jasno je da će brojka od 100 milijuna prodanih konzola biti prestignuta ovu godinu.

Budućnost je…

PlayStation 5 svakako, ali sad kad znamo da ne izlazi u prva četiri mjesec, kao najraniji datum izlaska je logično svibanj. No, gledano kroz povijest šanse su jako male da će kompanija izdati konzolu u svibnju. Ljeto također se ne čini kao logičan izbor, pa sve smo bliže mišljenju da ćemo PlayStation 5 dobiti tek na jesen 2020. godine što nam se čini prilično daleko, ali kao i najlogičniji datum izlaska. Listopad ili studeni 2020. godine.

Većina dijeli mišljenje da je studeni 2020. logičan datum izlaska. Ako i je, samo se nadamo da će Sony osigurati worldwide launch i da mi u Hrvatskoj i ovim krajevima nećemo morat čekati još i duže na izlazak.

Što ćemo igrati do tada kad nemamo datum izlaska niti za The Last of Us Part II, niti za Death Stranding ili Ghost of Tsushima?

Povezano