Vijesti

Sony je predstavio Inzone gaming opremu za PC igrače. Atraktivno, ali i skupo

Sony je predstavio novu liniju opreme za igranje imena Inzone. Namijenjena je prvenstveno PC gamerima, ali je kompatibilna i s PlayStationom 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Headsetovi i monitori unutar Inzone branda posebno će se svidjeti fanovima dizajna PS5, budući da prati upravo smjernice zadane tom konzolom, a mogli bi se svidjeti i onima koji naginju kompetitivnom igranju.

Monitori

Flagship monitor M9 s dijagonalom od 27 inča i 4K rezolucijom ima osvježavanje od 144 Hz. Jeftiniji M5 iste dijagonale namijenjen je kompetitivnijim igračima s osvježavanjem do 240 Hz i rezolucijom od 1080p.

Oba monitora su vizualno identična, imaju IPS panele s odzivom od jedne milisekunde, podržavaju HDMI 2.1 i VRR, kompatibilni su s Nvidijinim G-Syncom i dolaze s USB C portovima, ali samo skuplji ima lokalno zatamnjenje koje u konačnici isporučuje bolji kontrast. M9 je s rezolucijom idealan za PS5 igrače, a njima će odgovarati i mogućnost automatskog prilagođavanja boja HDR-a.

Skuplji M9 koštat će $899 dolara, jeftiniji $529, a u prodaju će krenuti kasnije ove godine.

Headsetovi

Uz dva monitora, Sony je predstavio i tri nova headseta u dva cjenovna razreda. H9 i H3 su bežični headsetovi s 3D aprostornim audiom te dolaze s tehnologijom prilagođavanja zvuka svakom uhu. To znači da ćete mobitelom skenirati vlastito uho, a aplikacija će stvoriti zvučni profil samo za vas. Vizualno, oba modela su praktički identična, dok se skuplji H9 odvaja s tehnologijom za poništavanje pozadinske buke. Zato će H9 za 299 dolara imati nešto manju autonomiju od 32 sata, a jeftiniji D7 za 229 dolara do 40 sati.

H3 je cjenovno pristupačniji headset za 99 dolara, preuzeo je većinu mogućnosti od skupljih modela, a od kojih ga ipak razdvaja nešto sitniji dizajn te prisustvo žice. Kao i monitori, tako ni headsetovi nemaju specificiran datum izlaska osim okvirnog “kasnije ove godine”.

Povodom predstavljanja nove gaming linije, predsjednik Sonyjeve divizije kućnih proizvoda Washington Postu je priznao da kasni na PC tržište, ali vjeruje da može sustići konkurenciju. To će pokušati kvalitetnim proizvodima dok cjenovno, ovako na prvu, ima i konkurentnijih uređaja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano