Vijesti

Sony je prije samo nekoliko mjeseci pokušao kupiti Starfield, a onda je uletio Microsoft

Nakon Microsoftove kupnje Bethesde svakakve informacije i dezinformacije proširile su se internetom, a ova iz naslova stiže iz relativno pouzdanog izvora.

Imran Khan iz Kinda Funny podkasta koji je dosad nebrojeno puta dokazivao kako je upućen u stanje stvari gaming industrije tvrdi kako je Sony prije tek nekoliko mjeseci pokušao dogovoriti/kupiti vremensku ekskluzivu za Starfield.

Starfield je novi veliki Bethesdin RPG u svemiru. O njemu se zna već dobrih 5 godina, možda i duže, međutim, Bethesda je tek prije 2 godine formalno potvrdila njegov razvoj. Neki misteriozni Starfield nazivaju The Elder Scrollsom u svemiru i nadaju se jednakoj širini poput TES igara, a mi jedva čekamo vidjeti konkretni prikaz igre.

Da bi to moglo biti uskoro pokazuje i ova informacija. Nakon što je Sony ranije dogovorio vremensku ekskluzivnost za Deathloop i Ghostwire: Tokyo, pregovori za Starfield mogli bi biti dokaz kako se bliži otkrivanje igre.

Gdje je zapelo?

Nejasno je, ako je uopće istina, gdje je točno zapelo u pregovorima. Ali svakako bismo voljeli vidjeti reakciju Todda Howarda dok je u najvećoj tajnosti pregovarao s Microsoftom o kupnji čitave kompanije te istovremeno sa Sonyjem o nekakvom ugovorčiću od 50-ak milijuna dolara.

Dok pratimo fanboyske ratove po internetu volimo zamišljati Phila Spencera kako prije tjedan dana, kada je čuo za Sonyjeve planove, naziva Satyu Nadella.

– “Molim te kupi nam Bethesdu”, kaže.
– “Pošto?”, odgovara mu CEO Microsofta dok caddyju predaje golf palicu
– “A znaš… nije ovo Minecraft”, Philu je već neugodno
– “Aj ponudi prvo 5, pa 7”, zastaje da pripali, pa nastavlja – “ili koliko oš”

10 minuta kasnije

– “Je li može 7 ipo?”
– “Ajde ne je*i me. Sredi to do ponedjeljka.”


Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close