Vijesti

Sony je registrirao patent za PlayStation Cartridge u Brazilu

Dok su sve oči uprte u PlayStation 5, Sony je, prema pronalasku nizozemskog portala nl.letsgodigital.org, u Brazilu u Instituto Nacional da Propriedade Industrial (INPI) registrirao patent za, ni manje ni više, nego PlayStation Cartridge. Ovaj dizajn, odnosno patent je djelo Yujina Morisawe, senior art direktora u Sonyju koji već 15-ak godina sudjeluje u razvoju raznih stvari vezanih uz PlayStation brend.

Koja će biti uopće svrha ovog patenta? Odlučuje li se Sony implementirati Cartridge za igre umjesto optičkih medija? Najvjerojatnije ne jer je obznanjeno već davnih dana da će i PlayStation 5 koristiti višeslojne Blu Ray diskove. Uostalom, Sony nikada nije koristio cartridge za kućne konzole. Eventualno za Vitu. Znači li to ponovni Sonyjev izlet u vode prijenosnih konzola? Nakon neslavne karijere Vite, teško da će se upustiti opet u takav nekakav pothvat gdje sada Switch suvereno caruje.

Razne špekulacije kolaju internetom, a najčešća od njih je ona da bi Sony tako mogao za PlayStation 5 implementirati mogućnost proširenja SSD memorije s obzirom da igre postaju sve veće i veće. To bi Sonyju dalo mogućnost da prodaje ekskluzivne SSD nadogradnje kao što je to radio Microsoft sa X360 diskovima. U svakom slučaju, živi bili pa vidjeli.

Izvor
Letsgodigital.org
Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close