VijestiZanimljivosti

Sony je trebao ugasiti servere za LBP jer su igru preplavile psovke i uvredljive poruke

Hakerski napadi, velika opterećenost, prirodne nepogode… sve su to faktori koji mogu utjecati na stabilnost servera. Ovo što se ovih dana događa Little Big Planetu možemo svrstati u jednu novu kategoriju koju ćemo nazvati trolanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače simpatična igra prilagođena (i) dječjem uzrastu ovih dana našla se na meti trolova koji su otkrili kako ostavljati pogrdne poruke u igri. U tolikom srazmjeru da ni moderatori ni antispam skripte nisu mogle napraviti ništa.

https://twitter.com/LittleBigPlanet/status/1396059056939446276?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1396059056939446276%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gamesradar.com%2Fsony-turns-off-littlebigplanet-servers-after-recent-attacks-target-community-members%2F

“Zbog težine nedavnih napada nismo imali drugog nego privremeno ugasiti servere”, javili su iz Sonyja. Trolovi su pronašli način kako gurati vlastite poruke kroz sistemske poruke. To su uglavnom bile psovke, uvrede i poruke mržnje, a jedan od njih je, kako se čini, LPB iskoristio kao poligon za obračun s bivšom transrodnom djevojkom.

https://twitter.com/HeyHeyItMaymay/status/1396142724718411778

Kakve veze njegova djevojka ima s djecom i ostalim igračima koji vole uživati uz svoju omiljenu igru ne znamo, niti ćemo ikad shvatiti taj mentalni sklop. Ali činjenica je da su zbog toga serveri ugašeni, a ako je suditi po sličnim događajima od prije nekoliko mjeseci, oni bi mogli u takvom stanju ostati i narednih tjedana.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano