Vijesti

Sony je ušao u vlasničku strukturu tvrtke vlasnika From Softwarea

Nakon odlične suradnje kakvu je Sony imao sa From Softwareom kod Demon Soulsa i Bloodbornea, ovaj studio često smještamo u špekulacije o novim Sonyjevim akvizicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akvizicija se nije dogodila, vjerojatno ni neće, ali Sony je ušao u vlasničku strukturu tvrtke koja je vlasnik From Softwarea. Kadokawa je japanski medijski gigant poznat prije svega po anime i mangi, a From Software kupili su još 2014. godine.

Isječak iz prezentacije investitorima.

Suradnju sa Sonyjem objavili su iz Kadokawe jučer u svojem kvartalnom financijskom izvješću. Radi se o kupovini udjela tek od 1,9%, čime ove dvije kompanije sklapaju partnerstvo na globalnoj razini u domeni igara i animiranih filmova.

Posebno zanimljivo zvuči točka u kojoj se dotiču maksimalnog iskorištavanja već postojećih IP-eva, a u kontekstu From Softwarea to nam vuče na Bloodborne.

Suradnja je ovo koja bi mogla odgovarati objema stranama. Sony je krajem prošle godine kupio popularni streaming servis Crunchyroll, te uz globalnu potrošačku elektroniku, gaming, glazbu, filmove i bankarstvo (samo u Japanu) anime postaje jedan od stupova njegovog poslovanja.

Kako će se suradnja manifestirati na polju igara tek ćemo doznati. Hoće li to biti baš ekskluzivni sadržaj od From Softwarea? Sasvim je moguće.

Povezano