Vijesti

Sony možda radi na PlayStation 4.5 konzoli

Sony trenutno planira novu verziju PlayStationa 4 s jačom grafičkom moći i igre koje se pokreću u 4k rezoluciji, otkrili su pouzdani izvori potencijalne detalje na gaming stranici Kotaku.

Nije poznato da li će trenutni korisnici PlayStationa 4 biti u mogućnosti da nadograde svoju trenutnu konzolu ili će morati kupiti čitav uređaj da bi imali beneficije od unaprijeđene grafičke moći, ali prema onome što čujemo, Sony je počeo izvještavati ostale developere.

Bazirano na konverzacijama s developerima koji su pričali sa Sonyjem, ovaj “PS4.5” će uključivati nadograđeni GPU sa mogućnošću podržavanja 4k rezolucije za igre i koji bi dao još snage u cilju snabdjevanja VR uređaja. Također je nepoznato da li “PS4.5” predstavlja pravo ime konzole ili je samo nadimak kojeg ostali developeri koriste.

Krug ljudi koji je znao o ovoj nadograđenoj verziji PS4 je bio vrlo mali sve do nedavno. Kotakuovi Jason Schreier i Stephen Totilo su također nezavisno mogli da potvrde postojanje ovih hardverskih planova sa svojim izvorima, iako su neki detalji još nepoznati.

U posljednje vrijeme se također šuška nešto i u Microsoftovom taboru o nadograđenoj verziji Xboxa One. U svakom slučaju neočekivane vijesti.

Povezano